ANGLEŠKI VIKEND NA POHORJU

Letošnje šolsko leto je Osnovna šola Janka Glazerja Ruše, v sodelovanju z društvom LIKUS, prvič organizirala izvenšolsko dejavnost – angleški tabor. Ta je potekal od petka, 11. 10. 2019, do nedelje, 13. 10. 2019, na Arehu. Udeležilo se ga je 31 učencev.

Tabor je bil še posebej zanimiv, saj ga je vodila Jasmin Piersy, učiteljica iz Londona. Za dodatno organizacijo in izvedbo sva bila v pomoč tudi učitelja Dejan Čegovnik in Vesna Kušar.

Glavni namen tabora je bilo učenje angleščine. V pomoč so nam bili prostovoljci, ki so nam popestrili dogajanje. Učenci so tako spoznali življenje in študij v Londonu, različne tuje jezike, tradicionalne angleške igre (Squish Squash, World Association, When the Wind Blows, Cricket & Croquet, Piggy in the Middle idr.) ter se tudi sami preizkusili v angleških kvizih.

Ker nam je bilo vreme še posebej naklonjeno, smo prosti čas preživeli zunaj. Učenci so poljubne aktivnosti izvajali na prostem. Odpravili smo se tudi na nočni pohod, spoznali Disk Golf igrišče ter se na njem tudi sami preizkusili, uživali ob zvokih harmonike našega učenca Filipa, ob tem pa tudi sami kakšno zapeli.

Ob zaključku tabora so učenci za starše pripravili kratko igro, le-to so v celoti odigrali v angleškem jeziku.

Na taboru smo se imeli zelo lepo, veliko smo se tudi naučili. Se že veselimo naslednjega.

 

(Skupno 595 obiskov, današnjih obiskov 1)