Skoči na glavno vsebino

Prva zaposlitev na področju VIZ

Osnovna šola Janka Glazerja Ruše se je 17. 12. 2015 prijavila na javni razpis za izbor operacij “Prva zaposlitev na področju VIZ”. Namen javnega razpisa je bil čimprejšnja in ciljno usmerjena aktivacija mladih oseb na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev, preko vključenih ustreznih vsebin praktičnega usposabljanja in zagotovljenega strokovnega vodstva izkušenega učitelja. Prav tako je bil cilj operacije zagotovitev trajnejših učinkov – zaposlitve za nedoločen čas. Namen javnega razpisa je bil zaposlitev 300 učiteljev začetnikov; v prvem krogu razpisa je razpisnim pogojem ustrezalo le 6 kandidatov.

Javni razpis za izbor operacij je financirala Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Javni razpis za izbor operacij se je izvajal v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Prijavljena kandidatka Tjaša Bevc mag. prof. geografije in sociologije je izkazovala vse razpisne pogoje. Že v obdobju usposabljanja je kot učiteljica začetnica dokazala poznavanje in razumevanje sodobnih konceptov učenja in poučevanja. V učne ure je vključevala  strategije za razvoj kritičnega mišljenja pri učencih, bralno učne strategije, strategije za razvijanje samostojnosti in odgovornosti v procesu učenja. V okviru mentorstva nadarjenim učencem, s skupino le-teh se je udeležila 8 dnevnega Erazmusovega usposabljanja v tujini, je v času »pripravništva« dosegla vse cilje, ki so bili zapisani v operativnem načrtu usposabljanja. Meseca junija 2016 je uspešno opravila strokovni izpit in tako izkazala usposobljenost za samostojno opravljanje vzgojno- izobraževalnega dela.

 

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost