Skoči na glavno vsebino

Vrtec Bistrica ob Dravi

VRTEC BISTRICA OB DRAVI
Enota Vrtec Bistrica ob Dravi je od matične šole oddaljena 5 kilometrov in  stoji v naselju Bistrica ob Dravi.

Je dvooddelčna enota, katero obiskujejo otroci prvega (1 – 3 leta) in drugega starostnega obdobja (3 – 6 let). Glede na starost vpisanih otrok oblikujemo oddelek prvega starostnega obdobja oz. kombiniran oddelek, v katerem so združeni otroci prvega in mlajši otroci drugega starostnega obdobja, ter heterogen oddelek drugega starostnega obdobja. Vrtec obdaja veliko, pestro opremljeno igrišče, ki nudi otrokom in vzgojiteljicam veliko možnosti za učenje in igro na prostem. Okolica vrtca – vznožje Pohorja, travniki, polja in gozd, ter manjše urbano naselje dopolnjujejo dobre pogoje za delo in življenje.

Prav majhnost enote daje občutek domačnosti in še posebno povezanost ter sodelovanje z okoljem.  Otroci so vključeni v celodnevni program, v okviru katerega izvajamo tudi obogatitvene dejavnosti,  dodatno pa so še ponujamo dodatne dejavnosti, ki jih izvajajo strokovne delavke zavoda ali zunanji izvajalci. Obogatitvene dejavnosti so v večini namenjene otrokom drugega starostnega obdobja, dodatne dejavnosti pa otrokom od 4. leta dalje.

 

Obogatitvene  dejavnosti:

–   Mali sonček – športna značka

–   Cicibanova bralna značka

–   ure pravljic v knjižnici

             –   lutkovni abonma

–   igre v vodi

Dodatne dejavnosti:

–    tuj jezik – angleščina

–    likovni krožek

–    folklorna skupina

 

 

Dodatne dejavnosti so organizirane v enoti, če je prijavljenih dovolj otrok, sicer se priključijo k skupini v enoti Vrtec Ruše. Večina dodatnih dejavnosti je organiziranih po 15.00 uri.

Za prijetno bivanje in varnost otrok poskrbijo:

–      2 vzgojiteljici

–      3 pomočnice vzgojiteljice

–      pomočnica kuharja in čistilka

 DSC00154   DSC00151

(Skupno 2.917 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost