Skoči na glavno vsebino

KAJ NAS OSREČUJE?

26. septembra obeležujemo Evropski dan jezikov in kot vsako leto, smo tudi letos na naši šoli, skupaj z učenci izbirnih predmetov nemščine, francoščine in turistične vzgoje ter nadarjenimi učenci, izvedli zanimivo popoldansko jezikovno delavnico.
Učenci so morali predhodno opraviti  domačo nalogo. Svoje bližnje so morali vprašati, kaj jih osrečuje. Te odgovore so si zapisali in jih včeraj predstavili vsem sodelujočim. Tako smo zbrali 18 različnih odgovorov, kaj osrečuje ljudi različnih generacij. Ker se je delavnice udeležilo zavidljivo število učencev, kar 30, smo se razdelili v pare in vsak par je dobil eno besedo, ki jo je moral prevesti v 9 različnih jezikov. Izbrali smo jezike, katerih govorci obiskujejo našo šolo. Ti jeziki so bili: slovenščina, angleščina, nemščina, francoščina, bosanščina, ukrajinščina, ruščina, nizozemščina in albanščina.
Ko smo besede prevedli in so jih govorci različnih jezikov natančno pregledali, smo iz papirja izrezali peresa in nanje te besede tudi zapisali. Vsa peresa smo prilepili na pripravljeno kartonsko podlago in nastala so čudovita angelska krila, ki prikazujejo, kaj vse nas osrečuje, naredili pa smo tudi čudovite fotografije. Z našim izdelkom smo popestrili kotiček v drugem nadstropju šole. Vabljeni, da se ustavite, fotografirate ter si preberete, kaj vse nas osrečuje. Ali to osrečuje tudi vas? Bi dodali še kaj?
Za vso pomoč se zahvaljujemo tudi našemu hišniku Dušanu Kramplu.
Mentorice: Sonja Črešnik, Tatjana Lubej, Mateja Podlesek, Suzana Špindler
(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost