Skoči na glavno vsebino

TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE na OŠ Janka Glazerja Ruše

TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole. Gre za akcijo programa TOM telefon pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Akcija »TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE« je med slovenskimi osnovnimi šolami doživela velik odziv. Do konca pouka, to je do 23. junija 2023, bo akcija potekala tudi na šoli OŠ Janka Glazerja Ruše.

S TOM nahrbtnikom po šolah potuje tudi škatlica za anonimna vprašanja otrok. Vse anonimno podane odgovore otrok bodo na TOM telefonu pregledali in o najpogostejših tematikah pripravili spletne objave. Poleg škatlice je v nahrbtniku tudi spominska knjiga, v katero učenci kot razred na eni strani zapišejo razlago (na različne kreativne načine) TOM-ovega slogana »Odgovor je pogovor«. Ob koncu bo spominsko knjigo pregledala Komisija TOM telefona in v vsaki slovenski regiji razglasila zmagovalni razred najboljše razlage slogana.

Pri TOM telefonu za otroke in mladostnike želijo z akcijo TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE otrokom in mladostnikom predstaviti pomen pogovora, jih seznaniti s TOM telefonom ter jim ga približati kot enega izmed virov pomoči, kadar se znajdejo v stiski, imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor.

Pri informatorki bo od petka, 16. 6. 2023 dalje nastavljena škatlica za vaša vprašanja, razmišljanja…

Na naši šoli bo akcijo vodil in koordiniral Miha Mally iz 6. b, pri katerem se tudi nahaja spominska knjiga. Če želite kot razred sodelovati v akciji z zapisi in razlagami slogana v spominski knjigi z možnostjo pridobiti nagrado, se obrnite nanj od petka, 16. 6. 2023 dalje.

Povezava do video nagovora predsednika Nacionalne mreže TOM, dr. Alberta Mrgoleta: https://www.youtube.com/watch?v=bBTgVV6Vk-4

 

Zapisala: Renata Štritof, mentorica šolske skupnosti

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost